YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Mar 02, 2022

SEDEKAH MAKANAN UNTUK ANAK YATIM

RM5,005 / 100.10 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,000

200 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Jamuan makan kepada anak-anak yatim di beberapa pusat penjagaan persendirian di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Jom jamu mereka!


Golongan anak yatim amat memerlukan keperihatinan serta bantuan dari kita untuk meneruskan kelangsungan hidup. Bantuan dan sedekah yang disalurkan kepada mereka sudah pasti sangat bermakna untuk mereka. Kami terpanggil untuk menjalankan aktiviti mulia ini dengan memberikan mereka jamuan makan jamuan makanan kepada anak-anak yatim di beberapa pusat penjagaan persendirian di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Kami mensasarkan sebanyak 3 buah rumah pusat jagaan melalui kempen ini.Program Infaq makanan bukan sekadar memberikan makan untuk para pelajar tetapi kita juga berkongsi bersama mereka yang memerlukan. Program ini akan memberikan pakej RM10 setiap penyediaan makanan yang diberikan.Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Makanan ini demi manfaat anak-anak yatim. Semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.


Rasulullah SAW bersabda: “Wahai sekalian manusia, sebarkan (ucapan) salam, berilah makan (kepada yang memerlukan), sambunglah hubungan persaudaraan, solat pada waktu malam ketika manusia sedang tidur, nescaya kamu semua akan masuk syurga dengan sejahtera.” (Riwayat Ibn Majah).


Terima Kasih. Wassalam.


Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Mar 07, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 07, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Mar 07, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 07, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 07, 2022

Kempen Sumbangan Tamat