YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Nov 19, 2021

SUMBANGAN INFAQ UNTUK ASNAF IBU TUNGGAL DAN KUMPULAN B40

RM1,642 / 32.84 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM5,000

70 penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsikan:

Tentang Kempen

Program Sumbangan Infaq anjuran Yayasan Amal Maaruf Malaysia ini mengkhususkan pemberian bantuan kepada golongan Asnaf Ibu Tunggal dan Kumpulan B40 yang memerlukan bantuan di sekitar Lembah Klang.

Assalamualaikum W.B.T.

 

Sumbangan Infaq Untuk Asnaf Ibu Tunggal dan Kumpulan B40

 

Program Sumbangan Infaq anjuran Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) ini mengkhususkan pemberian bantuan kepada golongan Asnaf Ibu Tunggal dan Kumpulan B40 yang memerlukan bantuan di sekitar Lembah Klang. Pengkhususan kumpulan yang akan dibantu adalah mereka yang tinggal di kawasan Projek Perumahan Rakyat (PPR).

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program ini demi manfaat penerima-penerima sumbangan dan semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Nabi SAW bersabda: “Sedekah dapat menghapus dosa sebagaimana air memadamkan api.” (Riwayat Tirmizi)


Nabi SAW bersabda: "Orang yang memberi  kecukupan kepada para janda (ibu tunggal) dan orang-orang miskin (pahalanya) seperti orang yang berjihad di jalan Allah atau seperti orang yang qiamullail di malam hari atau yang berpuasa di siang harinya" (Hadis riwayat Bukhari)


Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah : 261)

 

Terima Kasih.Wassalam.


Mudahnya Berbuat Kebaikan. Jom Kita Kongsikan Supaya Lebih Ramai Yang Dapat Kita Bantu. Semoga Pahala Ini Terus Mengalir & Mendapat Berkat Dari Allah Swt.

Kongsikan:

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 26, 2021

NAJIHAH ZAINAL

Menyumbang sebanyak RM100.00

Nov 26, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 22, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM50.00

Nov 22, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM50.00

Nov 22, 2021